Had, inteligent i manipulátor

Znamení Had je jedním z dvanácti znamení čínského horoskopu. Svou pomyslnou nadvládu přebírá v květnu. Podle přesného data narození i hodiny náš horoskop však ovlivňují až čtyři zvířata (znamení čínského horoskopu). Jedno znázorňujete vlastnosti a naše projevy vnitřní, další vnější. Třetí ty skryté a čtvrté ty skutečné, reálné. Všechny dohromady tvoří celkový obraz naší povahy. My se v tomto ročním cyklu článků budeme věnovat pouze hlavnímu znamení, protože je tu mnoho dalších faktorů, které tyto horoskopy ovlivňují. Východní země počítají i s lunárními cykly a také prvky, elementy (země, oheň, kov, voda a dřevo).

Kdo je narozen ve znamení Hada a v jakém prvku?

  • 10.02.1929- 29.02.1930 země
  • 27.01.1941- 14.02.1942 kov
  • 14.02.1953- 02.02.1954 voda
  • 02.02.1965- 20.01.1966 dřevo
  • 18.02.1977- 06.02.1978 oheň
  • 06.02.1989- 26.01.1990 země
  • 24.01.2001- 11.02.2002 kov
  • 10.02.2013- 30.01.2014 voda
  • 29.01.2025- 16.02.2026 dřevo

Kladné vlastnosti

Chcete definovat moudrost? Pak je to Had. Je neskutečně inteligentní, bystrý a moudrý. Jakoby jeho mozek bez přestání pracoval. Stále hledám způsoby, jak to či ono vyřešit, plánuje a taktizuje předem. Nesnáší totiž situace, kdy se musí rychle rozhodnout, proto je raději předem připraven na všechny možnosti. Má také vytříbený vkus pro umění a sám je velmi přitažlivý. Díky své povaze i kouzlu osobnosti má mnoho přátel, jen si je pečlivě vybírá. Nemá rád plané tlachání a hlupáky celkově. Vlastní i skvělý smysl pro humor, ten se často projeví i v kritických situacích, kdy jiní panikaří. Nikdy se v ničem nespokojí s průměrem. Ani samota mu nečiní žádné problémy.

Záporné vlastnosti

Had a jeho zapory

Had stále pátrá po pravdě a skutečnosti. Neumí svůj rozum zastavit, tak si často přichystá půdu pro problémy a komplikace i tam, kde by být nemuseli. Jen málo Hadů umí naslouchat. Na zkušenosti druhých nedají, musí si na vše přijít sami. Ve skutečnosti chtějí jiné ovládat a daří se jim to. Jsou skvělí manipulátoři, touží po moci a pro svou prestiž jsou ochotni udělat cokoliv. Do klidu se hodí, až jsou všichni kolem na nich závislí. Neumí hospodařit se svou energií a odpočívat. Po usilovné snaze a honbě za jejich cíli jsou vyčerpaní a doslova odpadnou. Mají také sklony k psychickým problémům, hazardu a závislostem. Dokáže být i lstivý, zákeřný a pomstychtivý. Také je žárlivý.

Osobní výklady a konzultace

Potřebujete navést na své cestě? Chcete něco rozklíčovat či se posunout? Pak si u mě objednejte výklad nebo se staňte členy Magického klubu. Možnosti najdete zde. A ani větší dálky se obávat nemusíte, vše zvládneme třeba po telefonu.

Had a láska, vztahy

Had a vztahy a laska

Majetnické sklony se u Hada projevují jak v přátelství, tak i ve vztahu. Svůj protějšek by nejraději vlastnili. Lidé se dobrovolně ponoří pod jeho skvěle maskovaný systém kontroly. Kdo to zjistí, tomu Had nikdy neodpustí. Vychází jen s těmi lidmi, od kterých vnímá úctu a respekt. Osoby ve svém okolí si pečlivě vybírá. K těm nejbližším umí být štědrý až velkorysý. Had je vzhledově neodolatelný, proto je stále obdivován a snadno může lidi ovlivňovat. I když má hodně zájmů, chce mít doma klid. Než se usadí, má hodně známostí. Muž Had je často nevěrný a žena Had zase zneužívá své krásy k sebeprosazení se. Pokud je opravdu zamilovaný, pak je horlivý a urputný, i když ho protějšek již nemiluje.

Had v práci

Had se rozhodně nebojí tvrdé práce, má organizační schopnosti. Vhledem ke svým excelentním analytickým schopnostem si umí poradit s každým plánem. Snad i proto si umí peníze vydělat, daří se mu v obchodech i při investování. Má mnoho zájmů a jde do detailu, proto také asi do poloviny svého života mění svou práci. Jakmile najde svůj pravý směr, má vyhráno. Je důkladný, pečlivý, sebevědomý. Jeho vůle jít si za svým cíle nezná mezí. Umí však být i vyhýbavý a nepouští moc lidí k tělu. V práci potřebuje volnou ruku, aby mohl využít své intuice. Krásně se uplatní jako učitel, sociální pracovník, ale také jako vedoucí personalistiky. Ani badatelské a výzkumné obory nejsou u tohoto znamení výjimkou.

Stručná fakta

  • element: oheň
  • polarita: Jin
  • hodina Hada: 9:00- 11:00 hod
  • barvy: tyrkysová, červená, světle žlutá, černá
  • šťastná čísla (a jejich kombinace): 2, 8 a 9
  • nešťastná čísla (a jejich kombinace): 1, 6 a 7

Had v elementech, prvcích

Had ve dřevě

Pro svou inteligenci, skvělé názory a vybraný smysl pro humor má tento Had nejen mnoho přátel, ale i obdivovatelů. Jediný je věrný a oddaný, jen majetnický postoj zůstává. Na vztazích bývá často závislý. Miluje umění, je nejkreativnějším z všech Hadů. Má mnoho zájmů a široký rozhled, chce však žít v klidu.

Had v ohni

Ohnivý Had je nejenergičtějším a nejvynalézavějším ze všech. Ctižádostivý a temperamentní Had si nenechá nic líbit, umí být krutý k lidem, které nemá v oblibě. Obvykle je však hodný a pracovitý. Rád cestuje, jako pohodový člověk si umí získat lidi na svou stranu. S vůdčími schopnostmi se rovnou narodil.

Had v zemi

Tento Had umí skvěle skloubit zdravý rozum a intuici. Snad o proto se mu neskutečně daří ve financích i investování. Je obětavý, přívětivý a až magicky ladný. Často se u těchto Hadů projevují i „nadpřirozené“ schopnosti. Lidé mu důvěřují a snadno se mu ovládají. Je i nestálý a zapomnětlivý. Miluje zábavu.

Had v kovu

Kovový Had je nejméně společenský ze všech. Má jen pár přátel, které si pečlivě vybírá. S velkým nasazením dokáže dosáhnout na své cíle i vydělat krásné peníze. Umí si život i vychutnávat a také miluje umění. Je hrdý, někdy až pyšný a arogantní. Zakládá si hodně na svém zevnějšku. Měl by krotit svůj vztek.

Had ve vodě

Ať se tento Had rozhodně věnovat čemukoliv, jde do detailů a uspěje snad v čemkoliv. Je velmi inteligentní a má úžasnou paměť i talent na obchody. Působí nenápadně, ale dokáže strhnout davy. Jeho vznešenost i moc budí přirozený respekt. Svých schopností si je vědom. Někteří lidé z něj mají strach a špatné pocity.

Vztahy mezi jednotlivými znameními

Had a Krysa

Pokud si společně pevně stanoví priority, stane se z nich velmi úspěšný pár. Vzájemně si ale nedůvěřují, proto je nutné nemít mezi sebou žádná tajemství. Oba se stále ženou za svými sny.

Had a Buvol

I v krizi se na sebe mohou pevně spolehnout. Oba jsou systematičtí a opatrní, tak mohou o sebe opřít. Had dává Buvolu pochopení i pocit, že se může uvolnit. Oba stojí nohama pevně na zemi.

Had a Tygr

Toto spojení nebude fungovat. V lásce mají neustále neshody a trápení, v práci vzniká boj. Ani jeden neuznává přednosti druhého a vidí jen chyby. Had vše vidí jako Tygrovu přecitlivělost.

Had a Zajíc

Sice mají dost společného a mohou snadno vytvořit harmonický pár, ale bude v něm chybět vášeň a možná o láska. Ideální je tedy kamarádský vztah. Umí být k sobě zdvořilí a velmi ohleduplní.

Had a Drak

Jsou si blízcí, jen občas bojují o prosazení se. Had dodá svou moudrost a Drak zase sílu, věrnost, ctižádostivost. Je to mystické spojení. Společně mohou dokázat velké věci a dosáhnout svých snů.

Had a Had

Žárlivost jim může vztah pěkně znepříjemnit, musí si opravdu důvěřovat, aby to klapalo. Každopádně mohou utvořit pevné spojení v práci i v osobním životě. Ambice je poženou vpřed.

Had a Kůň

Tito dva se moc nechápou. Sice je k sobě něco nevysvětlitelného táhne, ale spory jsou příliš časté. Neumí se dohodnout, každý chce od života i partnera něco jiného. Vzájemně se mohou inspirovat.

Had a Ovce

Jsou z nich skvělí přátelé, ale milostný vztah nevydrží. Ovčí oddanost a poddajnost je pro Hada až moc svazující. On sice rád ovládá, ale musí cítit náznak odporu, což od srdečné Ovce nedostane.

Had a Opice

Spolupráce je možná jen s vidinou velkého zisku, tedy spíš po pracovní stránce. V osobní sféře jim to neklape. Oba jsou soutěživí a intrikují, Opice chce mít svůj prostor a volnost, což jí Had nedá.

Had a Kohout

Toto je ideální dvojce. Doplňují se, společně umí zazářit i dokázat velké věci. Vycházejí spolu dobře, i přes občasné neshody. Sní o hojnosti v životě a tak jde v tomto spojení romantika stranou.

Had a Pes

Respektují se a váží si toho druhého. To však neznamená, že spolu vždy souhlasí. Ve vztahu se musí Had neučit ustupovat a tolik se neprosazovat a nepřivlastňovat si Psa. Ten chce mít svůj prostor.

Had a Prase

Nerozumí si a nic je nespojuje. A po pravdě se o to ani nepokouší. Nemohou spolu spolupracovat a už vůbec ne žít. Dalo by říct, že jsou svým vlastním pravým opakem. Jsou rádi, když se nevidí.

Přeji krásné dny!

S láskou vaše čarodějka Dana Chara

P.S.: Chcete být se mnou více ve spojení? Zde jsou některé možnosti- Facebook, Instagram, Youtube.

Dana Kratochvílová
Miluji práci s energiemi, proto učím ostatní, jak málo mnohdy stačí k velkým změnám! Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře